Економија

Македонец сопственик на најголемата такси-компанија и такси-софтвер во Хрватска

Македонец сопственик - Работник
422views

Реализирајќи го Фељтонот за Македонците во Загреб, распрашувајќи се, истражувајќи, хрватските домаќини без двоумење нè упатија дека сè ќе ни биде јасно доколку со најдобрата такси-компанија во градот „Камео“ отидеме во националниот ресторан „Св. Никола“.

Пријатно изненадување беше откритието дека такси-компанијата е сопственост на 36-годишниот Македонец, велешанецот Владо Миновски, како и дека тој со татко си Коста Миновски се сопственици на еден од најдобрите национални ресторни во центарот на Загреб, македонскиот национален ресторан „Св. Никола“.

Уште поголемо изненадување ни беше сознанието дека групацијата „Камео“ работи не само во Хрватска, туку и во земјите во регионот, и дека минатата година имала обрт на капитал од 14 милиони евра, објави Сител.

Целосниот текст можете да го прочитате тука