- Advertisement -
Економија

Македонија е далеку од идејата на Ричард Брансон

Македонија е далеку - Работник
261views

Милијардерот Ричард Брансон е заговорник на идејата за воведување на тридневна работна недела, во чие прифаќање се обидува да ги убеди лидерите во бизнис-заедницата, тврдејќи оти денешното доба на модерна технологија дава можност да се намали бројот на работни часови во седмицата.

„Напорната работа е клучна, но уживањето во тоа што го имате е подеднакво важно“, вели Брансон (неговото богатство се проценува на 4,1 милијарда долари), нагласувајќи ја потребата од релаксација, „полнењето на батериите“ и поврзувањето со блиските луѓе, за која тврди дека овозможува постигнување на рамнотежа помеѓу работата и приватниот живот, пишува Нова Македонија.

Целосниот текст можете да го прочитате тука