- Advertisement -
ЕкономијаМакедонија

Македонија има најевтини безалкохолни пијалаци и храна во Европа

Македонија има најевтини безалкохолни пијалаци и храна во Европа - Работник
388views

Македонија има најевтина храна и безалкохолни пијалоци споредено со останатите европски држави, покажува европската статистика. Според анализата на Еуростат, лани прехранбените продукти во земјава се продавале за околу 35% поевтино од нивната просечна цена во државите од Европската Унија. По најниски европски цени се продаваат млечните производи, овошјето и зеленчукот, како и месото и рибата, објави Сител.

Целосниот текст можете да го прочитате тука