- Advertisement -
Правда

МАКЕДОНИЈА СЕ ОБЕДИНИ НА МАРШОТ ЗА ЧИСТ ВОЗДУХ ВО СКОПЈЕ

361views

Протестите против климатски промени и аерозагадувањето во Македонија вечерва добија нова димензија откако илјадници луѓе се придружија на „Маршот за чист воздух“ во Скопје.

Во заедничка акција на 30-ина граѓански здруженија од неколку градови, во Македонија се случи најголемиот еколошки протест досега, покажувајќи дека граѓаните конечно ја сфаќаат сериозноста на проблемот со кој секојдневно живееме, пишува СДК.

Целосниот текст прочитајте го тука