- Advertisement -
Економија

Македонија со награда на Светскиот економски форум во Давос

Македонија со награда - Работник
459views

Mакедонката Аријана Коскарова, основач на центарот “Creative Hub” во Скопје и Приштина којaшто лани се најде на листата на Forbes 30 under 30, на Светскиот економски форум во Давос доби признание за жена претприемач.

Најголемиот политички и економски настан во светот “Светскиот Економски Форум” во Давос заврши во петокот.  На претпоследниот ден се одржа и технолошкиот парк во склопот на форумот, каде спикер на панелот за жени претприемачи беше и македонката Аријана Коскарова основач на центарот “Creative Hub” во Скопје и Приштина кој оваа година се најде на листата на Форбес под 30, и е воедно и организатор на “Балкански претприемачки самит”, пишува Капитал.

Целосниот текст прочитајте го тука