- Advertisement -
Економија

Македонија ја има најевтината храна во Европа

Македонија ја има најевтината храна во Европа - Работник
378views

Македонија е најевтината земја меѓу 37 европски држави опфатени со најновата анализа на Евростат на цените на прехранбените производи и пијалаци во 2018 година.

Македонија е најевтина во пет од шест категории, а само во Романија се поевтини лебот и житариците, категорија во која македонските цени се 57 проценти од европскиот просек. Во Романија цените се 54 отсто од европските, пишува Express.mk.

Advertisement

Целосниот текст можете да го прочитате тука

Advertisement
Advertisement