- Advertisement -
ЕкономијаМакедонија

Македонските компании од следната година ќе можат да учествуваат на тендери во Европа

Македонските компании - Работник
334views

Крешник Бектеши, министерот за економија, најави дека од следната година македонските фирми ќе може да учествуваат во тендерите за јавни набавки распишани во 35-те земји членки од Европа во Светската трговска организација. До сега Македонија не ги исполнуваше обие критериуми и домашните компании немаа право да конкуриураат во јавните повици надвор од Македонија, објави Фактор.

Целосниот текст можете да го прочитате тука