- Advertisement -
ЕкономијаМакедонијаПравда

Македонски бизнис сектор: Фирми со управител и без вработени со обрт од 200 милиони евра

Македонски бизнис сектор - Работник
336views

Обрт од речиси 200 милиони евра во минатата година направиле 442 фирми со управител и без ниту еден вработен од 8.221 со таков статус во државата, а петнаесет отсто или околу 30 милиони евра од вкупната сума им останала како добивка, објавува аналитика.мк, чиј таргет е реалната слика на македонскиот бизнис.

Ако се повлече паралела, наведува порталот, тоа е еднакво на третина од приходите, на пример, на компанијата „Кромберг и Шуберг“ со 6,437 вработени чија дејност е производство на автомобилски делови или, пак, на белгиската „Ван Хол“ за производство на автобуси со 1.030 вработени, пишува Нова ТВ.

Целосниот текст прочитајте го тука