ЗанимливостиМакедонија

Малешевијата се промовира како атрактивна дестинација за планински велосипедизам

Малешевијата се промовира - Работник
86views

Планинарско-спортскиот клуб „Малешевска корија“ од Берово ги промовираше постигнатите резултати од под-проектот „Малешевска корија – планински велосипедизам дестинација“ како дел од туристичката дестинација Малешево и околината што беше поддржан во рамките на „Проектот за локална и регионална конкурентност“.

Цели на под-проектот се да се подобри локалната туристичка понуда за планински велосипедизам, да се поттикнат здрави животни навики и активности за грижа и почит кон планината, да се зголеми бројот на дојдовни туристи во Малешевијата, јакнење на економијата и намалување на иселувањето на младото население, пишува Мета.

Целосниот текст прочитајте го тука