- Advertisement -
Светот на работникот

Малку млади струмичани сакаат работа во државна администрација

Малку млади струмичани - Работник
281views

Многу мал процент млади невработени струмичани сакаат да работат во државна администрација, покажа истражувањето на ставовите на млади лица што го направи Здружението „Центар на заедницата на општина Струмица“ во рамки на проектот „Младите-клуч за иднината на бизнис-секторот“.

Според истражувањето спроведено на 300 испитаници, 56 проценти од испитаните млади невработени на професионален план претпочитаат да имаат сопствен бизнис, додека 26 проценти сакаат да бидат вработени во друго претпријатие, а само 8,8 проценти од испитаните преферираат работа во државната администрација, пишува Либертас.

Целосниот текст прочитајте го тука