ЕкономијаЗанимливостиСвет

Малопродажните ланци Edeka и Rewe тестираат кеси “што се јадат“

Малопродажните ланци - Работник
132views

Германските трговски ланци Edeka и Rewe неодамна започнаа тестирање на кеси што „се јадат“ со цел да ја намалат количината на пластика во своите маркети

Овие два ланци на малопродажба дошле до ново решение одделно, во соработка со меѓународни компании кои што се занимаваат со правење на вакви видови кеси. Поточно, сите производи доаѓаат во специјални пакувања кои се транспортираат во тенки, заштитни, па дури и кеси за јадење.

Заштитните кеси на Edeka ги прави американската компанија Apeel Sciences, а оние кои ги вкусиле кесите за пакување, велат дека се вкусни, како и дека се направени од овошје и зеленчук, семиња и природни лушпи, пишува Маркетинг 365.

Целосниот текст прочитајте го тука