ПравдаСветСветот на работникотСиндикат

Мариќ: Малиот човек има на кого да му се обрати за правда

Мариќ: Малиот човек - Работник
123views

Работниците во Република Српска немаат време и не треба ни минута да ги трпат постапките на лошите работодавачи, да секој ден одат на работа со страв од од отказ, рекол Претседателот на синдикатот на управата на РС, Божо Мариќ, на импровизираната прес-конференција одржана пред Владата на РС.

Тој додал дека случајот на тешко болната работничка Слободнака Тодориќ која добила отказ сред лечење од карцином, а потоа била вратена на работа е доказ дека малиот човек има на кого да му се обрати во борба за правдата.