- Advertisement -
Економија

Масовно иселување на луѓето, државата нема стратешки план

Масовно иселување на луѓето - Работник
595views

Светска Банка објави дека над 500 илјади граѓани се иселиле од државава. Младите се разочарани од животниот стандард и си заминуваат, велат упатените. Според нив, недостасува стратешки план како да се спречи, како што велат, егоздусот.

Младите сочинуваат 30 проценти од жителите во државава. Истражувањата покажуваат дека 37 насто се без вработување, што е големо намалување од пред неколку години кога процентот изнесуваше над 50. Но, во земјите од ЕУ тој процент е неколкукратно помал, па така во Германија само 6 проценти од младите се невработени, објави Радио Слободна Европа.

Целосниот текст прочитајте го тука