- Advertisement -
ЕкономијаМакедонијаСветот на работникот

Мајсторите заминуваат од Македонија…

Мајсторите заминуваат од Македонија... - Работник
272views

Во земјата хорнично недостасуваат мајстори и тоа значителен број од сите профили. На листата на дефицитарни професии се повеќето градежни работници кои сè повеќе го вртат грбот на работните места во нашата земја и заминуваат во странство за плати до 2.500 евра месечно. Сепак, ова не е единствената причина. Друга причина е тоа што оние што работат овде едноставно се премногу зафатени, пишува Слободен Печат.

Целосниот текст прочитајте го тука