МакедонијаПравдаСветот на работникот

Менувам 150 пара ракавици дневно: Исповед на Елена Цветковска, медицинска сестра во Институтот за имнунобиологија

84views

Здравствените работници од почетокот на месец март годинава, скоро 24/7 се на работа. Особено оние кои се во директен контакт со пациентите кај кои е регистриран Ковид-19 и сите оние кои сакаат да се тестираат и сакаат да дознаат дали се позитивни на коронавирус.

Медицинската сестра Елена Цветковска која работи во Институтот за имунобиологија и хумана генетика повеќе од 21 година, е една од медицинските лица кои се во директен контакт со пациентите и работи со нив повеќе од 12 часа дневно.

Повеќе прочитајте на женски магазин