ЕкономијаМакедонијаСветот на работникот

Мерката 14.500 денари финансиска поддршка по вработен продолжува и за јунската плата

Мерката 14.500 денари финансиска поддршка - Работник
558views

‼️ 📢Мерката 14.500 денари финансиска поддршка по вработен продолжува и за јунската плата. Вчера Владата донесе измена на уредбата со која мерката наместо два – ќе трае три месеци.

Исто така со измени на уредбата, фирмите кои ќе користат финансиска поддршка и за месец јуни, наместо до јули ќе мораат да го задржат истиот број на вработени заклучно август.

Досега доделена поддршка:
📆 Април: 🏨 21.215 компании и 👩🏻‍🔧 5.579 самостојни вршители на дејност
📆 Maj: 🏭 20.507 компании и 💇🏻 5.579 самостојни вршители на дејност

Фејсбук статус на министерката за финансии, Нина Ангеловска.

 

Advertisement