- Advertisement -
ЕкономијаМакедонија

Мета: Граѓаните навалија на потрошувачки, станбени и автомобилски кредити

Граѓаните навалија на потрошувачки - Работник
326views

Анализирано според намената на кредитите одобрени на физичките лица, потрошувачките и станбените кредити, како најзастапени категории, забележаа месечен пораст од 1,4 отсто и 1,5 отсто додека годишниот пораст изнесува 12,1 отсто односно 13 отсто, покажуваат најновите податоци на Народната банка за монетарните движења во јули, годинава, пишува Мета.

Целосниот текст можете да го прочитате тука