- Advertisement -
ЕкономијаМакедонијаСветот на работникот

Меѓу фирмите кои не исплатиле минималец од државна помош и еден медиум – ССНМ побара кривична одговорност

138views

Синдикатот на новинари и медиумски работници, како и неколку граѓански здруженија и синдикати силно ги осудуваат сите работодавачи кои примиле финансиска поддршка од државата, а не ја исполниле обврската за исплата на плати на своите вработени.

Синдикатите и здруженијата потсетуваат дека целта на државната финансиска поддршка утврдена со владината уредба за справување со кризата предизвикана од КОВИД-19 беше да се зачуваат работните места на работниците, а не работодавачите незаконски да профитираат на грбот на работниците за време најголемата здравствена, социјална и финансиска криза со која се соочуваме.

Advertisement

Повеќе прочитајте на ММС.мк 

Advertisement

Advertisement
Advertisement