- Advertisement -
ЕкономијаМакедонија

МЗШВ: Откупени над 19 милиони килограми тутун по просечна цена од 222,5 денари за килограм

МЗШВ: Откупени над 19 милиони килограми - Работник
308views

Откупот на тутунот се одвива непречено на сите откупни пунктови во земјава, информираат од Министерство за земјоделство, шумарство и водостопнство.

Досега според податоците од Државниот инспекторат за земјоделство се откупени над 19 милиони килограми тутун по просечна цена од 222,5 денари за килограм, што е досега највисока просечна цена, пишува Мета.

Целсниот текст прочитајте го тука