Министерката без ресор за странски инвестиции ја посети компанијата „Тетекс Јарн“

Министерката без ресор задолжена за странски инвестиции, Зорица Апостолска денес реализираше работна посета на компанијата „Тетекс јарн“ од Тетово, компанија со бугарски капитал која се занимава со производство на воленени предива и е потписник на Договор за доделување на државна помош, согласно Законот за финансиска поддршка на инвестициите, за реализирана капитална инвестиција во 2017 година.

Развојните планови на компанијата за реализација на нови инвестиции во проширување на производството, како и владините политики за поддршка на стопанството и измените на Законот за финансиска поддршка на инвестициите беа тема на разговор на министерката Апостолска со менаџментот на компанијата, пренесе Макпрес.

Целосниот текст можете да го прочитате тука