- Advertisement -
ЕкономијаМакедонија

Министерството за транспорт не ги плаќало целосно субвенциите за железнички превоз на патници

Министерство за транспорт - Работник
505views

И со промената на власта, Министерството за транспорт и врски, предводено од министерот Горан Сугаревски, не ги исплаќало целосо субвенциите за превоз на патници во железничкиот сообраќај, тврди државниот ревизорски извештај.

Министерството за транспорт и врски исплатило само 430 милиони денари за да функционира железничкиот превоз на патници во Македонија, иако според договорот со Македонски железници Транспорт, треба да ги покрие сите трошоци што не може да ги надополни јавното претпријатие за оваа намена, пишува Фактор.

Целосниот текст прочитајте го тука

Фото: МЖ – Транспорт