- Advertisement -
МакедонијаПравдаСиндикат

МИОА: Ќе имаме консултации со сите засегнати страни за трансферот од јавен во приватен сектор

МИОА- Работник
474views

Во однос на дилемите поврзани со трансферот на вработените од јавниот во приватниот сектор, концептот за
превземање е предмет на консултации и анализи заедно со бизнис секторот, синдикатите, а ќе биде консултиран и со вработените во јавниот сектор, реагира Министерството за информатичко општество и
администрација на соопштението на Сојузот на стопански комори.

-На првиот состанок на оваа тема, МИОА ги повика претставниците на сите стопански комомри во земјата, а свои високи претставници на состанокот имаше и Сојузот на стопански комори. На состанокот се разговараше за голем дел на отворени прашања и дилеми, а претставниците на ССК ја поддржаа идејата и покажаа спремност да бидат вклучени во дефинирањето на концептот, условите, начинот на превземање…, се вели во соопштението од Министерството, објави 1ТВ.

Advertisement

Целосниот текст можете да го прочитате тука

Advertisement

Advertisement
Advertisement