- Advertisement -
Наука

Митови побиени од науката, во кои луѓето сè уште веруваат

381views

Иако науката „се докажала“ безброј пати, луѓето сè уште веруваат во теории на заговор и митови кои се побиени многупати.

Некои веруваат дека Земјата е рамна, некои не им веруваат на вакцините, а постојат и оние кои се убедени дека Австралија воопшто не постои.

Погледнете ги најчестите побиени митови во кои луѓето веруваат и денес на црнобело.мк

Advertisement