- Advertisement -
Правда

Мичуринци на протест против изградба на градинка во дворот на ООУ „Блаже Конески“

Мичуринци на протест - Работник
305views

Родителите и учениците од ООУ „Блаже Конески“ во скопската населба Мичурин денска од 12 часот ќе излезат на мирен протест против изградба на детска градинка на местото на отвореното игралиште во училишниот двор.

„Тоа игралиште е место за спорт и рекреација на голем дел од населението на Мичурин и Острово. Со изградба на градинка на местото на игралиштето, децата ќе немаат каде да играат“, негодуваат тие, пишува Експрес.

Advertisement

Целосниот текст прочијате го тука

Advertisement
Advertisement

Advertisement