- Advertisement -
ЕкономијаМакедонија

МКД: Инвестиција од 11 милиони евра на Алкалоид за ширење на производството

Инвестиција од 11 милиони евра на Алкалоид - Работник
836views

Посветеноста на перманентниот раст и развој, следењето на трендовите и најновите достигнувања во сферата на фармацијата, се главните причини поради кои во изминативе дваесет години „Алкалоид АД Скопје“ се задржа на курсот за континуирано инвестирање вложувајќи преку 200 милиони евра, алоцирани главно во сегментот Фармација.

Инвестициските потфати во производствени капацитети и опрема, лаборатории, институт за истражување и развој, центар за контрола на квалитетот, модерен SAP софтвер, технологија и добро обучен персонал – менаџментот на „Алкалоид“ ги смета за неопходни предуслови за зголемување на пласманите и интензивирано глобално позиционирање на производите на брендот „Алкалоид“, пишува МКД.

Целосниот текст можете да го прочитате тука