- Advertisement -
ЕкономијаМакедонија

Младите до 23 години можат да аплицираат за младински додаток од 3.000 денари

Младите до 23 години - Работник
315views

Младите лица до 23 години од денеска можат да аплицираат за младински додаток од 3.000 денари, во центрите на вработување.

„Со младинскиот додаток ги поттикнуваме младите лица да се вклучат на пазарот на труд. Мерката се однесува на млади до 23 години коишто имаат завршено најмалку средно образование и работат во производствена дејност или се индивидуални земјоделци. Ги повикувам сите млади да ја искористат можноста да го дополнат личниот буџет со 3.000 денари секој месец. Младинскиот додаток се исплатува на лична сметка на корисникот“, вели дополнителната заменик-министерка за труд и социјална политика Санела Шкријељ, пишува Весник.

Целосниот текст прочитајте го тука