- Advertisement -
ЕкономијаМакедонија

ММФ: Економијата во Македонија оваа година ќе забележи раст од 3,2 отсто.

ММФ: Економијата во Македонија - Работник
349views

Меѓународниот монетарен фонд ја зголеми проекцијата за растот на македонската економија за годинава на 3,2 отсто. Во најновиот извештај тие ја ревидираат нивната првична проекција за стапка на раст од 3 отсто, на 3,2 проценти.
За следната година ММФ предвидува раст од 3,4 отсто, а до 2024 година очекува раст на економијата од 3,5 отсто, објави Радио слободна Европа.

Целосниот текст прочитајте го тука