По повод 74. годишнината од првата премиера на сцената на Македонски народен театар – Скопје, на 3 април 2019 г., во фоајето на театарот, беше отворена изложбата насловена „Од текст до претстава: македонски драми на сцената на МНТ”. Изложбата е се уште активна и актуелна и секојдневно ја посетуваат голем број посетители, меѓу кои студентите и учениците на основните и средните училишта, објави Канал 5.

Целосниот текст прочитајте го тука