- Advertisement -
ЕкономијаМакедонија

МТСП објави јавен повик: 10,8 милиони евра на располагање на општините за подобрување и развој на социјални услуги

МТСП објави јавен повик - Работник
301views

Министерството за труд и социјална политика, ги повикува општините кои претходно на јавен повик изразија подготвеност да развиваат социјални услуги на локално ниво да се пријават на јавниот повик за финасирање на проектот за развој на услугите. Крајниот рок за доставување на понудите е 30 април годинава до 16 часот.

Како што информира Министерството за труд и социјална политика, една од главните цели на Проектот е развој и подобрување на квалитетот на социјалните услуги во локалните заедници, согласно со потребите на граѓаните и зголемување на пристапот до социјалните услуги наменети за ранливите групи граѓани, постарите лица, лицата со попреченост и други лица, за што се обезбедени вкупно 10,8 милиони евра, за период на имплементација од пет години, објавија 24 вести.

Целосниот текст прочитајте го тука