Градоначалникот на Пробиштип Драган Анастасов изјави дека музејот ќе биде и единствен во државата. Изведувачот на градежните работи има рок до 31 мај да го изгради музејот.

-Со подобрување на временските услови изведувачот интензивно работи на објектот. Збирката со над 250 експонати наскоро ќе добие свој оригинален простор, а општина Пробиштип ќе ја збогати својата автентична туристичка понуда, рече Анастасов, објави Канал 5.

Целосниот текст прочитајте го тука