- Advertisement -
ЕкономијаМакедонија

МФ по основ доспеани државни хартии од вредност неделава ќе врати 131,7 милиони евра во стопанството

МФ по основ доспеани - Работник
214views

„По основ на доспеани хартии од вредност Министерството за финансии утре и на 8-ми март ќе врати 8,1 милијарда денари или 131,7 милиони евра во стопанството, по основ досепани издадени хартии од вредност“, соопшти денеска Министерството за финансии.

„Утре ќе бидат вратени 7 милијарди денари, додека на 8 ми, за кога нема предвидено аукција, ќе се вратат 1,1 милијарда денари, пишува Банкометар.

Целосниот текст прочитајте го тука