Над 6,000 слободни работни места има АВРМ

Во моментов во Агенцијата за вработување на Република Македонија има над 6.000 слободни работни места, за различни позиции.

Се бараат разни видови на профили на работници, со различен степен на образование, стручност, искуство и во разни стопански и нестопански дејности, од страна на компании кои се лоцирани во различни региони и општини во државата. Финансиски службеници, комерцијалисти, наставници, сметководители, но и возачи, келнери, шивачи, работници во производство, обезбедувачи се само дел од профилите на кадар за кој се објавени огласи од страна на македонските деловни и неделовни субјекти, пишува Скопјеинфо.

Целиот текст можете да го прочитате тука