- Advertisement -
МакедонијаСиндикат

Намалени плати во Прилепска пиварница?

Намалени плати во Прилепска пиварница?-Работник
555views

“Во период од 01.01. до 30.06.2019 година остварен е вкупен приход во износ од 873.084.599 денари кој во споредба со остварениот вкупен приход во истиот период од 2018 година покажува остварување од 98,83%” – соопшти компанијата. Според компанијата, неисполнувањето на вкупниот приход се должи на неповолните временски услови пред се во месец јуни, на неповолните политички и економски состојби во земјата и на видливиот одлив на дел од населението од земјата.

Целиот текст можете да го прочитате тука