- Advertisement -
ЕкономијаМакедонија

Намален бројот на дипломирани студенти и постдипломци

Намален бројот на дипломирани студенти и постдипломци - Работник
642views

Според податоците на Државниот завод за статистика добиени од пристигнатите извештаи, во Република Северна Македонија, бројот на дипломираните студенти на додипломски студии на високите стручни школи и факултетите, во 2018 година во споредба со 2017 година, е намален за 10 %, пишуваат од Бизнис Вести.

Остатокот од текстот можете да го прочитате тука