- Advertisement -
ЕкономијаМакедонија

Намалување на невработеноста кај младите е една од реформите на ПЕР 2020 – 2022 година

Намалување на невработеноста кај младите е една од реформите на ПЕР 2020 - 2022 година - Работник
544views

Реформи во насока на намалување на невработеноста кај младите, подобро поврзување на домашните компании во меѓународните синџири на вредности и намалување на сивата економија, беа дискутирани на панелот на Конференцијата од високо ниво за почеток на подготовката на Програмата за економски реформи 2020-2022, која е дел од дијалогот на земјите од Западен Балкан и Турција со Европската унија, пишува Независен.

Остатокот од статијата можете да го најдете на nezavisen.mk