- Advertisement -
ЕкономијаМакедонија

Народна Банка: најниски странски инвестиции во историјата – 21,6 милиони евра

Народна Банка: најниски странски инвестиции во историјата - 21,6 милиони евра - Работник
576views

Народната банка во последниот квартален извештај нотира дека странските инвестиции за првите три месеци година изнесуваат 21.6 милиони евра.

На нето-основа, врз основа на странски директни инвестиции, во првиот квартал од 2019 година се остварени нето-приливи од 21,6 милиони евра. Овие остварувања, според Народната банка, се резултат на нето-приливи кај сопственичкиот капитал 75,5 милиони евра и реинвестираната добивка 90,6 милиони евра, додека кај меѓукомпанискиот долг се остварени нето-одливи од 144,5 милиони евра, пишува Курир.

Целосниот текст можете да го прочитате тука