- Advertisement -
Економија

Народна банка ја продлабочува соработката со меѓународните финансиски институции

Народна банка - Работник
455views

Во рамки на Годишните средби на Меѓународниот монетарен фонд (ММФ) и Групацијата на Светската банка (СБ), делегацијата предводена од гувернерката на Народната банка, Анита Ангеловска-Бежоска и министерката за финансии, Нина Ангеловска, веќе оствари низа важни состаноци со високи претставници на повеќе меѓународни финансиски институции и организации.

На дел од одржаните состаноци, опстојно се разговараше и за продлабочување и развивање на соработката меѓу Народната банка и дел од овие институции и организации, меѓу другото и преку спроведување нови значајни проекти и редица други заеднички активности, вклучително и во сферата на истражувачка активност, пишува Банкометар,

Целосниот текст прочитајте го тука