- Advertisement -
Наука

НАСА бара волонтери кои ќе поминат 8 месеци во целосна изолација

212views

За повеќето од нас изолацијата и карантинот се веќе нешто секојдневно. За сите оние кои сакаат да променат нешто, НАСА регрутира учесници за следното симулациско истражување, поканувајќи мала група на луѓе кои ќе живеат заедно во изолација во период од осум месеци во Москва, Русија.

Целта на истражување е да ѝ помогне на НАСА подобро да ги разбере психолошките и физиолшките ефекти на изолацијата и затворањето на луѓето.

Бидејќи НАСА се подготвува за подолги мисии на Месечината и идните мисии на Марс, треба да ги подготви своите идни астронаути за долги периоди на изолација додека тие патуваат во вселената.

Повеќе прочитајте на факултети.мк

Advertisement
Advertisement