ПравдаСветСветот на работникотСиндикат

НАСКОРО ОДЛУКА: Кој ќе работи во недела ќе мора да биде дополнително платен

НАСКОРО ОДЛУКА - Работник
248views

Од Асоцијацијата на слободни и независни синдикати во Србија, бараат оние работници кои ќе работат во недела, да бидат дополнително платени.

Одговор за ова прашање ќе има до крајот на годината.

Во српското Министерство за трговија, туризам и телекомуникации, веќе е оформена група која ќе изготви забелешки „за и против“ работа во недела.

Се вели дека работата во недела има социолошки, социјален и здравствен аспект.

Извор: Кариера