ПравдаСветот на работникот

Наставниците немале обуки, но ќе мора да оценуваат од дома и сами ќе одлучат како

   Време за читање помалку од минута

Бирото за развој на образованието (БРО) завчера објави упатство за начинот на оценување на учениците, во периодот додека тие учат од дома и имаат настава на далечина. Побаравме одговори и објаснување од надлежните во врска со упатството, во кое е потенцирано дека и во изменети услови за работа тестирања ќе има, а децата ќе се оценуваат преку контролни тестови што ќе им бидат испраќани на „Месинџер“, „Вибер“ или на електронска адреса.
Наставниците засега се воздржани и не сакаат да ги коментираат правилата со објаснување дека им треба време да го проучат упатството.

Прочитајте повеќе на Деца.мк.