ПравдаСветот на работникот

Најголем проблем кај текстилните работници се неисплатените прекувремени часови

Најголем проблем кај текстилните работници - Работник
227views

Неисплатените прекувремени часови се најголемата болка за текстилните работници

Текстилните работнички трупаат долгови кон банките, голем дел од нив неможат да си ги платат кредитите и сметките, од причина што платите им се ниски покажа истражувањето на Гласен Текстилец и  Отворена Порта. 870 текстилни работници се анкетирани, од коишто 90 отсто се жени, а како најголем проблем ја посочуваат прекувремената работа, којашто не им се исплаќа од страна на работодавците. Граѓанскиот сектор на денешнава дебата понуди и решенија на институциите, известува Телма.

Целосната објава можете да ја погледнете тука