- Advertisement -
ЕкономијаМакедонија

Најниски просечни плати на Балканот имаат Македонија и Албанија

Најниска просечна плата на Балканот - Работник
387views

Словенија го држи првото место со највисока плата во Регионот. Според статистичките податоци, веднаш зад неа е Хрватска, а најниски плати има во нашата земја, Албанија и Србија.

Со просечна плата над 1000 евра, Словенија го држи првото место, односно со 1.108 евра. На второто место по висина на просечната плата во Регионот е Хрватска, каде месечната просечна плата изнесува околу 900 евра, односно 873,9 евра, пишува Фактор.

Прочитајте повеќе на: Фактор.мк