- Advertisement -
МагазинНовостиСветот на работникот

Најсмешни изговори за не одење на работа

Најсмешни изговори - Работник
132views

Истражувањата покажуваат дека 30 % од вработените најмалку еднаш годишно излажале дека се болни за да не би морале да одат на работа. Но, наместо на својот шеф едноставно да му кажат дека не можат да дојдат на работа бидејќи се болни, понудиле многу покреативни изговори. 

Така еден вработен рекол дека не може да дојде на работа бидејќи ножниот прст му заглавил во славината, а една дама како изговор навела дека ја каснала птица. 

„Секогаш кога ќе помислиме дека сме виделе се. истражувањето од следната година не изненадува“, рекла Розмери Хаефнер, потретседателка за човечки реусри на интернет страницата „CareerBulider“ која ги спроведува истражувањата. 

Од 2,000 причини, истражувачите идвоиле десет најсмешни. Иако некои од наведените можат да бидат вистинити, тие подигаат најголем сомнеж.. 

1. Не дошла на работа поради тоа што и е мака од премногу читање

2. Алкотестот не му дозволил да ја запали колата. 

3. Има скршено срце. 

4. Полицијата ја ексхумира мртвата баба поради истрага 

5. Заборавил дека го вработиле. 

6. Ножниот прст му заглавил во славината.

7. Кучето имало неревен слом.

8. Вработениот се потресол по гледање на серија. 

9. Ја гризнала птица.

10. Косата и е портокалова откако ја фарбала дома. 

Advertisement