- Advertisement -
ЕкономијаСвет

Најстари компании на светот – Постојат повеќе од 800 години

Најстари компании - Работник
82views

Порталот Пари издвојува осум компании кои преживеале низ вековните економски и политички пресврти и пазарната конкуренција.

Па, гледајќи ги компаниите што успевале низ вековите може да се заклучи дека луѓето секогаш сакаат да имаат некое убаво за јадење, некое пријатно место за спиење и сакаат да пијат алхохол од време на време. Повеќето од овие организации се всушност семејни бизниси кои одговараат на одредена потреба, но некои се поддржани од владата. Од најдолгиот јапонски спа-хотел со топла пролет до најисторискиот паб во Ирска, сите овие компании навистина го издржале тестот на времето, пренесува пари.ком.мк

Advertisement
Advertisement