- Advertisement -
ЕкономијаМакедонија

НБ: Извештај на ММФ – Зачувувањето на финансиската стабилност останува приоритет, банкарскиот систем е стабилен

НБМ: Економијата е под ризици поврзани - Работник
129views

Народната банка во соопштение во врска со објавениот извештај на Меѓународниот монетарен фонд наведува во однос на монетарната политика, констатирано е дека засега треба да остане релаксирана, при што како и досега, Народната банка треба да го задржи својот фокус на понатамошно одржување на стабилноста на девизниот курс.

Мерките, наведуваат од Народната банка, поврзани со банкарскиот систем се оценети како прудентни, оставајќи простор за реструктуирање на кредитите на најпогодените сектори, со истовремено засилено следење на перформансите.

Advertisement

Повеќе прочитајте на нетпрес.мк

Advertisement
Advertisement