- Advertisement -
ЕкономијаМакедонија

Невработените не сакаат да работат поради ниските плати, а газдите нудат обуки за попрдуктивни работници

Невработените не сакаат да работат поради ниските плати - Работник
587views

Многу невработени, многу слободни работни места…

Невработените кукаат дека нема работни места. Гздите на фирмите кукаат дека нема работници. Кој е во право? статистичките бројки укажуваат дека невработеноста во Скопје е голема, дури 18.347 граѓани бараат работа преку Агенцијата за вработување. Ова значи дека речиси секој петти невработен во земјава е од македонската метропола. Но, тука е и апсурдот: во Скопје се нуди работа, редовна плата, но тоа не се прифаќа од страна на невработените!? Само во овој момент во фирмите во градот има 5.070 слободни работни места за кои никој не е заинтересиран, пишува Скопско Ехо.

Целосниот текст можете да го прочитате тука