- Advertisement -
ЕкономијаМакедонија

Независен: Царовска – Дезинформации се тврдењата за скратено работно време на вработените кои се пред пензија

Дезинформации се тврдењата за скратено работно време на вработените кои се пред пензија - Работник
331views

Министерката за труд и социјална политика Мила Царовска како дезинформации и шпекулации ги оцени информациите дека со новиот закон за работни односи, кој е во фаза на изработка, се планира намалување на работното време за повозрасните работници без притоа да имаат намалување на платата, односно жените работнички со навршени 60 години старост, а мажите со 62, да работат шест часа, а да ја задржуваат целата плата до пензија, пишува Независен.

Целосниот текст прочитајте го тука