- Advertisement -
МакедонијаСветот на работникотСиндикат

Независниот синдикат на градежни работници побара почитување на мерките за безбедност при работа

Независниот синдикат - Работник - Фото: Фокус
589views

Независниот синдикат на градежни работници, инженери и трговци во градежништвото – НС ГРИТГ побара инвеститорите, изведувачите и подизведувачите да ги запазат сите мерки за безбедност при работа со цел да се спречат несреќите на градилиштата, како последната несреќа во која беа повредени десет работници во Куманово. Исто така, од Синдикатот имаат забелешки и на работата на надзорните органи, односно инспекторатите од надлежните министерства за труд и социјална политика и за транспорт и врски кои се надлежни и треба да спроведуваат дали мерките се почитуваат, пишува Pressing TV.

Целосниот текст прочитајте го тука