- Advertisement -
ЕкономијаМакедонијаСветот на работникот

Незадоволство на тутунарите од долненско поради неоткупување на договорениот род

Незадоволство на тутунарите -Работник
275views

Откупот на тутунот е при крај, но сѐ уште постои незадоволството и револтот кај тутунарите во Долненско. Посебно се револтирани од селото Црнилиште каде бараат да се вратат шесте пунктови на откупувачите за да се дооткупи родот. Незадоволни се зашто не се откупува договорениот род, а и се закинува на класите. Сега откупува само „Алијанса” од Кавадарци.

Кемал Ибраимоски од Црнилиште вели дека за откуп има од 100 до 150 тони договорен тутун, пишува Макпрес.

Целосниот текст прочитајте го тука