ЗанимливостиМагазин

Нема да има новогодишна ноќ на Тајмс Сквер

Нема да има новогодишна ноќ на Тајмс Сквер - Работник
46views

Органите на Њујорк ја забранија новогодишната ноќ на Тајмс Сквер, една од најпопуларните локации за оваа пригода во светот. Наместо тоа, ќе има виртуелна новогодишна забава на Тајмс Сквер, која милиони ќе можат да ја следат на Интернет.

Алијансата Тајмс Сквер, која се занимава со најпознатата новогодишна ноќ во светот, објави дека ограничен број луѓе ќе бидат ослободени на раскрсницата заради емитување програма за добредојде на гледачите преку Интернет и телевизија.
Американските медиуми велат дека просторот ќе биде ограден, а полицијата во Њујорк ќе го блокира пристапот до Тајмс Сквер.

Секоја година, милион луѓе ја слават Новата година на Тајмс Сквер. Во 2000 година, таму имаше два милиони луѓе.